De tre viktigaste

Det är en knapp vecka till september och jag stretar inte ens emot när sommaren ger upp och lämnar stafettpinnen till mörkare och kallare tider.

Jag har alltid tyckt om hösten. För mig är det en period för uppstart, avstamp och samling. Ibland för nya tag. Mörkret känns vänligt. Ger mig sinnesro även om det är mycket att göra. Jag blir alltid extra taggad och ambitiös.

I år är mycket på plats vad gäller höstens (ja, kommande årets) program för måleriet. Jag behöver inte kortsiktigt lägga tid på att få till det med gallerier eller utställningar. Det känns naturligtvis mycket bra. Men vad ska jag fokusera på då under de kommande månaderna?

Det är tre saker som känns märkbart viktigast.

1. Att skapa ännu mera space för måleriet.

2. Att gå på fler bra utställningar.

3. Att försöka hitta en mentor.

That’s it.

IMG_9744

Publicerat i Förhållningssätt, Konst, Måleri | 4 Kommentarer

4 Responses to De tre viktigaste

 1. Minna säger:

  Låter som en bra start för hösten med klart uttryckta mål! Och tack för din positiva syn på hösten. Jag själv gillar våren och sommaren mest, men det är bra att vara medveten om dessa positiva sidor med hösten. Jag har lyckligtvis själv också nu en höst med nya möjligheter att se fram emot och det känns spännande.

 2. Titti säger:

  Tack Minna. Ja, jag vet ju att vi har olika förhållanden till hösten (och de andra årstiderna). Jag har tur som varken är speciellt väder- eller årstidskänslig. Lycka till med din höst. Hoppas att jag snart får höra mer om dina nya möjligheter.

 3. Elin säger:

  I vanliga fall är hösten min favoritårstid, men i år är jag lite tveksam… vill ha mer ledighet, mer tid för måleri… Jag kan skriva under på dina två första punkter, men blir lite nyfiken på den sista. Hur tänker du kring en mentor? Vem och hur? Berätta gärna mer om du har lust.

 4. Titti säger:

  Jag förstår det där med tiden. Vare sig man har måleriet som sitt arbete eller som något man gör på ledig tid. Själv arbetar jag varje dag med måleriet men vill ändå ge det ett större fokus under hösten. Tänker omdisponera dagarna lite för jag har andra engagemang också som är viktiga. Vad gäller mentor så vill jag hitta en person som kan fungera som bollplank i vissa frågor. Jag KLARAR mig själv, just nu t.o.m. riktigt bra men jag tycker det är en styrka för ens utveckling att ibland ta hjälp utifrån. Återkommer till detta i ett separat blogginlägg. Lite svårt att skriva om det såhär i en kommentar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.