Ett lyckat misslyckande

Gjorde en utflykt till Roslagen igår med målet att hälsa på goda vänner i Grisslehamn. Det blev en må-gott-och-ha-roligt-tillsammans-söndag med prat, promenad, skratt och middag. Och en hel del bilåkande på väg dit och tillbaka.

Jag hade laddat rejält för mycket fotografering. Vädret var dock så grått att det blev glest mellan bilderna som hade något existensberättigande. Jag fick inte till det, helt enkelt. Ett misslyckat trafikfotografi från tillbakaresan var det enda som jag riktigt gillade.

Så det blev ett lyckat misslyckande. 

Sådana finns. Saker som man tycker blir fel men som visar sig överraska med en ny typ av innebörd. Så är det ofta när jag målar. Det blandas exempelvis färg på penseln som jag inte medvetet har tänkt mig och vips – det blir fel men ändå helt oplanerbart rätt.

Lite så blev det också med det här fotografiet. Tanken var att fånga raden av röda baklyktor i trafiken men resultatet blev en fri komposition i en helt annan dimension.

IMG_5143

Publicerat i Konst, Processen att skapa | 5 Kommentarer

5 Responses to Ett lyckat misslyckande

 1. Hans Westlund säger:

  trevlig söndag verkade det vara.. lyckade misslyckanden.. det gäller att kunna se det lyckade i det misslyckade också och det tror jag du kan..

 2. Titti säger:

  Jag tycker det är roligt att bli överraskad av slumpen. Hoppas du är frisk nu och får en bra vecka. Du har utställning på gång, förstår jag.

 3. Mimmi säger:

  Lyckade misslyckanden är lite extra fina på nåt sätt. Och misslyckanden som leder till lyckade ting är bland det bästa som finns, det öppnar ju för saker man aldrig tänkt på lix :)

 4. westlund säger:

  är helt klart på bättringsvägen.. har varit ute och målat lite nu på förmiddagen.. man saknar det när man är sjuk.. utställningen är i slutet på denna vecka, fredag, lördag, söndag.. lagom med en tredagarsutställning.. hänger på torsdag

 5. Titti säger:

  Mimmi: Jag håller helt med dig i det du skriver. Fint!
  Hans: Det var skönt att höra. Lycka till med utställningen. Det går säkert bra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.