Hästarna, de hästarna

Så snabbt det går ibland från att man får en idé tills att något har en given plats i ens liv.

Jag har arbetat på med hästuppdraget. Det har blivit konkret med sina olika steg. Jag har en plan och ett mål. Ser hur jag ska lägga upp det. Fick den input som jag hoppats på från en utställning om vildhästar när jag var i New York. Har kollat igenom mina egna böcker om vildhästar + ska beställa någon till. (I New York hittade jag inte en enda). Själva “inramningen” – typ storlek på dukar och hur många o.s.v. kan komma att ändras men jag har en grundtanke att arbeta utifrån. Har börjat samla motividéer. Ska göra ett antal utkast under våren och ja, blir det vettiga målningar av det så plockar jag givetvis in dem i gruppen dukar som senare ska komma att presentera projektet. Det är nu klart att jag i maj kommer att besöka Black Hills och ett vildhästreservat i South Dakota också förutom vildhästarna i Pryor Mountains. Efter resan ska sedan huvuddelen av själva målandet ske.

Det här projektet kommer alltså att finnas med mig från och med nu. För några veckor sedan existerade det inte ens i min tankevärld. Vi vet verkligen aldrig vad som väntar runt hörnet.

IMG_2203     IMG_2211

Publicerat i Hästar, Måleri, Projekt, Western, cowboys & indianer | 5 Kommentarer

5 Responses to Hästarna, de hästarna

 1. Lasse säger:

  Låter spännande. Är det svårt att komma nära dem?

 2. Titti säger:

  Det är det oftast. Man får heller inte närma sig dem hur som helst. Därför gäller det att vara väl förberedd och att ha tid för väntan. Jag håller på att kolla upp olika möjligheter. I South Dakota planerar jag exempelvis att ta mig till hästarna med en guide.

 3. Lasse säger:

  Ok. Lycka till med projektet.

 4. Big säger:

  Måste man kunna rida själv för att kunna ta sig till ställen där det finns vilda hästar eller springer de också längs vägarna?

 5. Titti säger:

  Nej, finns det väg eller annars är framkomlig terräng så kan man ta bil. Då är det mer en fråga om tillstånd att köra där eller att få tillgång till någon som guidar en.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.