Häst-uppdrag

Jag blev stum. Från ingenstans, utan ansträngning från min sida, kom ett nytt projekt och uppdrag till mig i morse som en klassisk AHA-upplevelse.

Mitt måleri ser ut som så att jag har mitt huvudspår där jag arbetar med ett långsiktigt projekt som vi kan kalla TL. Det projektet fick jag anstränga mig hårt för att greppa. Jag tragglade på över 1/2-år innan jag fick det på plats med riktlinjer och temanamn som kändes rätt. Det projektet är en fortsättning på mitt huvudsakliga måleriska flöde med människan och det mellanmänskliga i fokus. Vid sidan av det här huvudspåret har jag jobbat med mina “Umleitung-projekt” som Open Range och Cowboy Moments. Det vill säga ett måleri med west, cowboys och hästar. Marknaden för Cowboys på duk är minimal i Sverige så med huvudet har jag bestämt att lägga det här måleriet på hyllan för att kanske ta upp det igen den dag jag eventuellt kan vara mogen för en satsning i USA, där marknaden för den typens måleri är enorm.

Men… som vi alla vet – hjärtat följer inte alltig huvudets logik.

I och med att jag älskar hästar, cowboys och open ranges så har det väl pågått en bearbetning i det tysta och det omedvetna tills hela paketet var klart och omöjligt att motstå. Då poppar det upp som en present när jag minst anar något.

Jag blev så ivrig att jag hoppade i bilen och åkte till studion för att måla några timmar i pur glädje.

IMG_4353

Publicerat i Hästar, Måleri, Western, cowboys & indianer | Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.