Fem konkreta steg

Eftersom jag befinner mig mitt i en svårtolkad förändring med måleriet så är jag extra hygglo mot mig själv idag och drar ner kraven på konstnärlig finess och originalitet. Istället har jag valt ut fem konkreta saker att göra. Fem saker som leder mig framåt.

1. Dra de sista penseldragen på en stor duk (130×130), som jag har hållig på med sedan i mars. 2. Skissa på ett beställningsarbete; Det räcker om jag får grunden på plats. 3. Ta fram tre målningar som hör ihop och rätta till den ena så att den harmonierar med de två andra. Nu är det något som stör. 4. Plocka undan två målningar som irriterar mig. Ge dem lite semester i förrådet helt enkelt så jag slipper se dem. 5. Hitta lite tid för reflektion i hörnstolen. Titta på målningarna jag arbetar med utan att behöva göra någonting åt dem.

Detta är ungefär som att göra någonting oväntat med en häst som fastnat i ett negativt beteendemönster. Plötsligt har den glömt vad den ville undvika och går vidare med lätta steg.

I takt med att jag bockade av uppgifterna så byttes mitt perspektiv från oviss tveksamhet över vart jag är på väg till målarglädje i nuets små steg. Av bara farten ville jag mer och det blev en extra produktiv och rolig dag.

IMG_0199

Publicerat i Förhållningssätt, Måleri, Processen att skapa | Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.